• Η Εισαγγελία Πρωτοδικών μας πάει σε άλλες εποχές

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, στέκεται ιδιαίτερα προβληματισμένη μπροστά στο χθεσινό ατόπημα της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και καλεί τον Άρειο Πάγο να σταματήσει στη γέννησή της, κάθε προσπάθεια εκτροπής από τη συνταγματική νομιμότητα.

    Προβληματιζόμαστε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Φιλελεύθερη Συμμαχία, για το δρόμο χωρίς επιστροφή που επιλέγουν κάποιοι να πάρουν στα ζητήματα ελευθερίας του λόγου.

    Μετά το σχέδιο νόμου για το ρατσισμό και την εχθροπάθεια, διατάχθηκε χθες η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για αναρτήσεις στο διαδίκτυο περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας.

    Ακόμα και η σκέψη από εισαγγελικούς λειτουργούς ότι μπορεί να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, όταν κατατίθενται δημόσια απόψεις διαφορετικές από τις επίσημες απόψεις της κυβέρνησης, μας θυμίζουν εποχές και καθεστώτα που στο όνομα του λαϊκού ή εθνικού συμφέροντος φίμωναν κάθε διαφορετική άποψη και οδηγούσαν αντιφρονούντες στα ψυχιατρεία, στις φυλακές και στα ξερονήσια.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δηλώνει ότι θα κινηθεί με οποιοδήποτε μέσο ενάντια σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου αλλά και των υπόλοιπων ατομικών ελευθεριών απ’οπου κι αν προέρχεται.

Comments are closed.