• Για την Ενότητα του Φιλελεύθερου Χώρου

  Ανακοινώθηκε ότι στελέχη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας προσχώρησαν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

  Αυτό δεν είναι ακριβές.

  Τα στελέχη που αναφέρονται να συγκροτούν τη νεοσύστατη γραμματεία ‘Πολιτικής Έρευνας και Νέων Ιδεών είναι στελέχη που έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό (πιο πρόσφατα το Μάιο) για διάφορους λόγους από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε από νέους ανθρώπους, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, με στόχο να φέρει τις κατασυκοφαντημένες φιλελεύθερες ιδέες στην ελληνική πολιτική έρημο. Με πολύ λίγα μέσα αλλά με πολύ κέφι και εθελοντική δουλειά, κυρίως μέσα από το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει μια σημαντική παρακαταθήκη ιδεών, προτάσεων και πρακτικών.

  Μια βασική αρχή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της είναι η βαθιά προσήλωσή της στην ανάγκη για ενότητα και την διεύρυνση του φιλελεύθερου χώρου, τονίζοντας τα πολλά και σοβαρά που μας ενώνουν και όχι τα λίγα που μας χώρίζουν. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται συστηματικά από την ίδρυση της και φιλοδοξεί, λόγω και της απουσίας κάθε εξάρτησης, προσωπικής ή κομματικής φιλοδοξίας, να παίξει το ρόλο του καταλύτη που θα φέρει κοντά όλες τις δυνάμεις του ευρύτερου φιλελεύθερου, μεταρρυθμιστικού χώρου χωρίς να διεκδικεί κανένα ρόλο ή θέση για τον εαυτό της.

  Άποψή μας είναι ότι η μορφή ενότητας που ταιριάζει σε φίλους της ελευθερίας, δεν είναι ένα ενιαίο, παραδοσιακό, αρχηγικό κόμμα, αλλά η συνεργασία κομμάτων,φορέων και ανθρώπων, με σύνθεση και αλληλαποδοχή, με δημοκρατία, αυτονομία και ελευθερία στη βάση κοινών στόχων και αρχών.

  Ιδιαίτερα σήμερα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για συζητήσεις και διαφωνίες γύρω από λεπτές ιδεολογικές διαφορές ή παρελθοντολογίες. Δεν χωράνε προσωπικές συμπάθειες, αντιπάθειες ή φιλοδοξίες. Είναι πολυτέλεια. Χανόμαστε.

  Όποιος δεν συσστρατευθεί σε έναν και μοναδικό εκλογικό συνασπισμό δημοκρατικων, φιλελεύθερων, προοδευτικών κομμάτων και ανθρώπων που θα επιδιώξει δια της εισόδου του στη Βουλή να βάλει φρένο στη κατηφόρα του τόπου θα είναι υπόλογος απέναντι στον εαυτό του, στην οικογενειά του και στους ανθρώπους που νοιάζεται.

  Στην πιο κρίσιμη ώρα θα τους έχει προδώσει με την απουσία του.

  Με αυτό το πνεύμα, χαιρετίζουμε τη δημιουργία της νέας Γραμματείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας και νιώθοντας ιδεολογικά αλληλέγγυοι με τη στελεχωσή της, ευχόμαστε καλή επιτυχία στην – κοινή μας- μάχη των ιδεών που είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ.

Comments are closed.