• Φιλελεύθερη Συμμαχία: εμπρός για μια νέα μεταπολίτευση…

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας επιχειρεί ένα απολογισμό της μεταπολιτευτικής περιόδου. Η νέα αυτή περίοδος χαρακτηρίστηκε από την αποκατάσταση μιας σταθερής δημοκρατίας, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την κοινωνική και πολιτική ανάδειξη στο προσκήνιο μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού που ζούσαν μέχρι τότε στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο.

  Image

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία επισημαίνει όμως ότι πέραν αυτών των εξελίξεων, η μεταπολιτευτική περίοδος χαρακτηρίστηκε και από ένα νέο αρνητικό φαινόμενο: την δημιουργία νέων διαχωριστικών γραμμών, καθώς νέοι προνομιούχοι και αποκλεισμένοι συναντώνται πλέον σε κάθε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας.

  Οι νέοι αυτοί προνομιούχοι, κυρίως συνδικαλιστές του δημοσίου, υπάλληλοι εφοριών και πολεοδομιών, καθηγητές πανεπιστημίων, διοικητές ασφαλιστικών ταμείων, διεφθαρμένοι δικαστές και κληρικοί, εκμεταλλεύονται προνόμια που οι ίδιοι κατοχύρωσαν και στεγανά που οι ίδιοι δημιούργησαν στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Η δράση τους αναστέλλει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας, με αποτέλεσμα τη πρωτιά της Ελλάδας στους αρνητικούς δείκτες (ανεργία, φτώχεια, ανισότητες, διαφθορά) που δημοσιεύουν οι διεθνείς οργανισμοί και στην τελευταία θέση της Ελλάδας στις συγκριτικές μετρήσεις θετικών δεικτών (ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις, ανάπτυξη, πολιτισμός).

  Όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, όπως αποδείχθηκε και στην υπόθεση των ομολόγων, είναι διαβρωμένα από τις παρασιτικές αυτές ομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχουν το πολιτικό κόστος της σύγκρουσης μαζί τους και δεν προωθούν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι πολίτες.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία απευθύνεται σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι το κοινωνικό συμφέρον δεν μπορεί να συνεχίσει να θυσιάζεται στα συμφέροντα των ομάδων αυτών, απευθύνεται σε όλους αυτούς που δεν συμβιβάζονται με την αναβολή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική πολιτεία. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που προτείνει υλοποιήσιμες και ριζοσπαστικές λύσεις στα συσσωρευμένα αδιέξοδα με βάση τη φιλελεύθερη ιδεολογία, δηλαδή τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του πρωτείου του ατόμου έναντι του κράτους, της ατομικής ευθύνης, της ισονομίας και της ισότητας ευκαιριών για όλους.

Comments are closed.