• Επιτέλους, ας προχωρήσουμε μπροστά!

    Παρά τις συνεχείς παλινωδίες και το πολιτικό θέατρο, η πλειοψηφία του κοινοβουλίου πήρε, την τελευταία στιγμή, τη σωστή απόφαση για την αποφυγή της άμεσης, άτακτης χρεωκοπίας. Πρέπει επιτέλους να πάρει και τις αναγκαίες αποφάσεις για τη δραστική μείωση των δαπανών, την αύξηση της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας (όχι της ανάπτυξης γενικόλογα) και των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αν το πολιτικό σύστημα συνεχίσει τις οριζόντιες περικοπές για να μην πειράξει τις προνομιούχες ομάδες – πελάτες του, τότε και το Μνημόνιο ΙΙ θα αποτύχει και η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε βελτίωση είναι η εφαρμογή των νόμων, το κράτος δικαίου και κυρίως η ιδεολογική ήττα των δυνάμεων του λαϊκισμού, της μιζέριας, του μίσους και της βίας.

    Γι’ αυτό και πέρα από τους εγκληματίες και τους γνωστούς – αγνώστους που όλοι γενικά και αόριστα καταγγέλουν, η Φιλελεύθερη Συμμαχία επισημαίνει ότι υπάρχουν ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί στην πρόσφατη καταστροφή της Αθήνας. Πολιτικοί αυτουργοί είναι αυτοί που προτιμούν σπασμένα μάρμαρα αντί σπασμένα κεφάλια (και φυσικά στο τέλος δεν αποφεύγουν ούτε τα σπασμένα μάρμαρα και την καμμένη πόλη, αλλά ούτε και τα σπασμένα κεφάλια και τους καμμένους ανθρωπους). Ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που καλούν σε ‘μίσος για τους καπιταλιστές’, κρεμάλες, ανυπακοή και ‘λαϊκή εξέγερση’.

    Τέλος η Φιλελεύθερη Συμμαχία σημειώνει ότι εδώ και μήνες η δημοτική παράταξη ‘Πορτοκαλί’ την οποία στηρίζει στο Δήμο της Αθήνας, έχει συμβάλει στη διατύπωση συγκεκριμένης πρότασης-σχεδίου νόμου με διατάξεις για τις οργανωμένες διαδηλώσεις και για την ποινική και αστική ευθύνη των διοργανωτών, η οποία, δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει.

Comments are closed.