• Επιστολή προς τον επιχειρηματικό κόσμο.

  Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς με την ιδιότητα σας ως στελέχους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Λόγω της ιδιότητας αυτής σάς θεωρούμε ως έναν από αυτούς που παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα και σας συγχαίρουμε γι αυτό.

  Γνωρίζουμε ότι συχνά η επιχειρηματική σας δραστηριότητα όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται ή επικροτείται αλλά αντίθετα θεωρείται από κάποιους ακόμα και ύποπτη λόγω μιας γενικευμένης ενοχοποίησης του νόμιμου πλουτισμού στην Ελλάδα που συντελέστηκε τις τελευταίες δεκαετίες.


  Αυτή η ενοχοποίηση του νόμιμου πλουτισμού δημιούργησε ένα εχθρικό για τον επιχειρηματία περιβάλλον, “δικαιολόγησε” τη γιγάντωση της κρατικής γραφειοκρατίας και εκτίναξε τη διαφθορά σε δυσθεώρητα ύψη. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε κάποιες περιπτώσεις συνέργησαν στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αποδείχθηκαν ανίκανες να προωθήσουν λύσεις. 

  Σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον, παρόλα αυτά, κατορθώνετε όχι μόνο να επιβιώνετε αλλά και να αναπτύσσεστε οικονομικά αποδεικνύοντας ότι διαθέτετε σημαντικά αποθέματα ικανοτήτων. Ικανοτήτων που είναι απαραίτητες για να αντεπεξέλθει κανείς στις πιέσεις ισχυρών παρασιτικών ομάδων, κυρίως διεφθαρμένων δημόσιων λειτουργών, που ανικανοποίητοι από τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος απαιτούν και μερίδιο από το προϊόν του μόχθου σας.

  Σε αυτόν τον αγώνα οικονομικής επιβίωσης και ανάπτυξης δεν είστε πλέον μόνος: η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι μαζί σας.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι νέο πολιτικό κόμμα που δημιουργήθηκε από Έλληνες πολίτες που αποφάσισαν να καινοτομήσουν δημιουργώντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πολιτικό κόμμα αξιόλογων, και ίσως γι΄αυτό άγνωστων, πολιτικών στελεχών που καλύπτει όλη τη χώρα. Την προσπάθεια μας στηρίζουν οι κ.κ. Στέφανος Μάνος και Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Η υποστήριξη τους όμως αυτή δεν σημαίνει ταύτιση τους με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία αλλά την εκλαμβάνουμε ως παρότρυνση τους για αλλαγή σελίδας στην ελληνική πολιτική σκηνή.

  Μερικές από τις πολιτικές μας προτάσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πολιτικό μας πρόγραμμα που ψηφίστηκε από το ιδρυτικό μας συνέδριο είναι οι παρακάτω:

  • Απόσυρση του κράτους από κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα – άμεση ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ.
  • Δραστική μείωση της φορολογίας και εφαρμογή φορολογίας μοναδικού συντελεστή (flat-tax).
  • Κατάργηση υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών στον τύπο και αντικατάσταση με δημοσίευση στο διαδίκτυο.
  • Δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και της ανάγκης επαφών των επιχειρήσεων με το κράτος.
  • Κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων .
  • Άμεση απεξάρτηση από το κράτος και έκθεση τους στον ανταγωνισμό, των ιδρυμάτων εκπαίδευσης, περίθαλψης και ασφάλισης.
  • Απάλειψη όλων των δικονομικών προνομίων του Δημοσίου, αποποινικοποίηση όλων των πταισμάτων και αντικατάστασή τους με διοικητικά πρόστιμα.
  • Ευελιξία στην αγορά εργασίας –ιδίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- με περιορισμό των διοικητικών εμποδίων στις απολύσεις, απελευθέρωση ωραρίου, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
  • Απλοποίηση ίδρυσης, λειτουργίας, τερματισμού επιχειρήσεων. Αναμόρφωση πτωχευτικού δικαίου.

  Σε ερώτημα πρόσφατης δημοσκόπησης που παραγγείλαμε, μάς γνωστοποιήθηκε ότι θέσεις σαν και αυτές που προτείνουμε όχι μόνο δεν είναι πλέον περιθωριακές, αλλά γίνονται αποδεκτές από το 24% του εκλογικού σώματος. Ίσως αυτή είναι και μια από τις αιτίες της ολοκληρωτικής αποσιώπησης της πρωτοβουλίας μας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτίθεται να συμμετέχει στις επόμενες εθνικές εκλογές και ζητά την υποστήριξη σας.

  Για το λόγο αυτό μπορείτε, αν το επιθυμείτε, να αποστείλλετε συμπληρωμένη σχετική επιστολή στον αριθμό φαξ 211 268 6747.

  Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα η Φιλελεύθερη Συμμαχία διοργάνωσε με επιτυχία την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007 στο ξενοδοχείο Ζαφόλια εκδήλωση με θέμα:

  “Η εμπλοκή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων”
  Ομιλητές στην εκδήλωση αυτή ήταν ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας δικηγόρος κ. Τάσος Αβραντίνης και συντονιστής ο Στρατής Κατάκος.
  Ακολούθησε συζήτηση στην οποία έγινε και αναφορά στην παρούσα επιστολή.

Comments are closed.