• Άμεση πώληση της Ολυμπιακής για την εξοικονόμηση ενός εκατομμύριου ευρώ την ημέρα

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, μετά το άνοιγμα των προσφορών για την πώληση της Ολυμπιακής, καλεί την κυβέρνηση να τις αποδεχτεί χωρίς καθυστερήσεις ώστε να σταματήσει να πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος, μόνο για την Ολυμπιακή, ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

  Ποιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι επενδυτές κατάθεσαν προσφορές συνολικού ύψους 72,5 εκατομμυρίων ευρώ για το πτητικό έργο, την επίγεια εξυπηρέτηση και την τεχνική βάση έναντι συνολικής αξίας 107,2 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν προσδιορίσει οι ανεξάρτητοι εκτιμητές.

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αρνείται να αποδεχθεί τις προσφορές αυτές γιατί είναι χαμηλότερες από τις αποτιμήσεις των εκτιμητών κατά 34,7 εκατομμύρια ευρώ και ότι θα περιμένει να γίνουν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναθέτοντας ως τίμημα για την εξαγορά της Ολυμπιακής τις αποτιμήσεις που έχουν γίνει.

  Επιπλέον η κυβέρνηση απευθυνόμενη στους  ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους τους καλεί να δείξουν εθνική ευαισθησία και να συνεισφέρουν, με τα χρήματά τους, σε μια καινούργια εταιρεία…

  Κανείς όμως δεν λέει λέξη για την αναισθησία της κυβέρνησης έναντι των συμφερόντων των φορολογουμένων, καθώς μια καθυστέρηση μόνο 35 ημερών αρκεί για να εξανεμιστεί η διαφορά των  34,7 εκατομμυρίων ευρώ που, δήθεν, εμποδίζει την κυβέρνηση να κατακυρώσει την πώληση στους πλειοδότες. Κανείς δεν επισημαίνει στην κυβέρνηση ότι, με κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο ενός εκατομμύριου ευρώ την ημέρα, κάθε ημέρα καθυστέρησης της πώλησης της Ολυμπιακής αποτελεί εγκληματική πρόσθεση νέων χρεών σε αυτά που έχουν πλέον ξεπεράσει τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενέκρινε συνολικό πακέτο 1,3 δισ. ευρώ για τους εργαζομένους της Ολυμπιακής που θα εκταμιευτεί σε βάθος χρόνου 25ετίας, εξαγοράζοντας με τον τρόπο αυτό τη συναίνεσή τους. Η καλοζωία δηλαδή των χρυσοκάνθαρων της Ολυμπιακής χρεώνεται στην γενιά των 700 ευρώ που θα πληρώνει την καλοζωία άλλων για τα επόμενα 25 χρόνια.

  Αποδεικνύεται από όλα αυτά ότι οι διακομματικοί κλαυθμοί για την ιδιωτικοποίηση του «εθνικού αερομεταφορέα» εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν λίγους προνομιούχους σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που ζητά την άμεση ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής στα πλαίσια μιας συνολικότερης απεμπλοκής του κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και την εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας. 

Comments are closed.