• Η ανεπάρκεια ως αρετή

    «Άμα θέλω να τους τρελάνω όλους, θα κάνω εσένα Πρόεδρο της Βουλής». Με αυτήν τη φράση του Πρωθυπουργού, όπως αποκαλύπτει η κ. Ζ.Κωνσταντοπούλου, εκπονήθηκε το “μεγαλοφυές” σχέδιό του να της αναθέσει την προεδρία της Βουλής, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Με αυτήν την αγοραία λογική ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει όλα τα σοβαρά ζητήματα της χώρας. Προσπαθεί να “αιφνιδιάσει”, να “μπλοφάρει” σαν άλλος αποτυχημένος τζογαδόρος που νομίζει ότι θα τινάξει τη μπάνκα στον αέρα. Αντί αυτού, όμως, τινάζεται το σπίτι μας.

    Σήμερα έδωσε ένα ακόμη δείγμα της ανεπάρκειάς του: στο διάγγελμά του από το υπουργικό συμβούλιο μας είπε τι ωραία που θα είναι όταν θα μπορεί να ελέγχει η κυβέρνηση την ελεύθερη πρόσβαση στη πληροφορία και σε τι ονειρώδη χώρα θα ζήσουμε με μονάχα τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Είπε κι άλλα, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές σοσιαλιστικών παραδείσων που ούτε αυτοί ευοδώθηκαν.

    Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των αντιλήψεων και των πρακτικών του πρωθυπουργού που διαφαίνονται σε κάθε ευκαιρία. Η συγκυρία πλέον τείνει να γίνει οριακή και η στροφή στο ρεαλισμό είναι επιτακτική ανάγκη για όλους, με πρώτο τον Πρωθυπουργό.

Comments are closed.