• Απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της καταγγέλλει το κρούσμα απάνθρωπης μεταχείρισης των κρατουμένων στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας από τα αστυνομικά όργανα. Το γεγονός μάλιστα, ότι βίντεο σαν αυτό που αποτύπωσε τους βασανισμούς κυκλοφορούν ευρέως μεταξύ του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, υποδηλώνει την ύπαρξη επικίνδυνων για τη δημοκρατία στεγανών στο εσωτερικό τους.

    Η χειροτέρευση των συνθηκών κράτησης στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές, η εξάντληση της αυστηρότητας των ποινών που επιβάλουν τα δικαστήρια, η γενικότερη υπολειτουργία των θεσμών και η στροφή σε αυταρχικές και συντηρητικές θέσεις, ιδίως μάλιστα μετά την υπουργοποίηση του κ. Πολύδωρα, αποτελούν μόνο μερικές μόνο από τις παθογένειες που υπάρχουν στους τομείς της Δημόσιας Τάξης και της απονομής Δικαιοσύνης.

    Επιπλέον, το κλίμα φόβου που δημιουργείται στους πολίτες από την αποτυχία περιορισμού της εγκληματικότητας και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας ενισχύει τις δυνάμεις του φαιοκόκκινου μετώπου πράγμα που αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία τονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το κράτος δικαίου και τη προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και των μεταναστών, θα αντιδρά με κάθε νόμιμο μέσο στην αυθαιρεσία και την κατάχρηση δύναμης του κράτους και θα υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα θύματα του. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει θαρραλέες μεταρρυθμίσεις για το σύστημα απονομής δικαιοσύνης και διασφάλισης της έννομης τάξης, όπως για παράδειγμα την ενσωμάτωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στο Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την αύξηση του πολιτικού ελέγχου στα σώματα Ασφαλείας.

Comments are closed.