• Που είναι οι μεταρρυθμίσεις;

    Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι Έλληνες πολίτες άκουσαν τον πρωθυπουργό να διακηρύσσει για πολλοστή φορά την επανίδρυση του κράτους και να υπόσχεται να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του έργο κάτι που δεν φάνηκε να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη ούτε τα ίδια τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αφού το μόνο που τους απασχόλησε, εξόν από τις “λίστες” των εσωκομματικών φατριών, ήταν η συζήτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Επί των ημερών του μεταρρυθμιστή Κώστα Καραμανλή ο δημόσιος τομέας γιγαντώθηκε, η διαφθορά συνεχίζει να διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, το αστυνομικό κράτος απέκτησε τον προστάτη άγιό του στο πρόσωπο του μέλους της κυβέρνησης των μεταρρυθμιστών Βύρωνα Πολύδωρα και η χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής της χώρας εκχωρήθηκε στους κύκλους της ακροδεξιάς και της εκκλησίας.

    Κανείς μας πλέον, δεν μπορεί να έχει αμφιβολίες για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση της χώρας ο Κώστας Καραμανλής. Για τον Κώστα Καραμανλή κυβέρνηση σημαίνει διαχείριση της εξουσίας προς όφελος των παρασιτικών ομάδων που πλουτίζουν σε βάρος των πολλών, ανοχή προς τους παρανομούντες, υιοθέτηση του λαϊκισμού και της ρητορικής της λαϊκής δεξιάς.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, καλεί τους πολίτες να σταθούν κριτικά απέναντι σε αυτούς που έχουν αποτύχει να εκπληρώσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις στο ελάχιστο αλλά παρ’ όλα αυτά ζητούν να τους εκχωρήσουμε ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από το μέλλον μας.

Comments are closed.