• Τέλος των ψευδαισθήσεων, τέλος εποχής;

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ως εξέλιξη που ενισχύει ακόμα περισσότερο τις συντηρητικές δυνάμεις της χώρας.

    Η ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά σε νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τον ήδη κυρίαρχο κρατισμό και επιπλέον, θα δυσκολέψει την επίλυση προβλημάτων με γειτονικές χώρες που ο ίδιος, ως υπουργός Εξωτερικών, δημιούργησε.

    Με την εξέλιξη αυτή στη Νέα Δημοκρατία ισχυροποιείται το πολιτικό μπλόκ των υπερασπιστών της συντήρησης στην Ελλάδα. Το, πάντα εν ζωή, «βαθύ ΠΑΣΟΚ» θα βρει στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑΟΣ πολύτιμους συμπαραστάτες, ώστε όλοι μαζί από κοινού να κατασυκοφαντήσουν και να εξαλείψουν εν τη γενέσει της οποιαδήποτε, ακόμα και δειλή, προσπάθεια μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και την κοινωνία.

    Με την επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γίνεται πλέον φανερό σε όσους φιλελεύθερους υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στα άλλα κόμματα, ότι η λογική της «αλλαγής από τα μέσα» των κομμάτων αυτών αποτελεί αυταπάτη. Γίνεται πλέον φανερό ότι η αποφυγή της ιδεολογικής μάχης για τις φιλελεύθερες αρχές και η πολιτική των ευκαιριακών ισορροπιών αποτελούν αδιέξοδες στρατηγικές επιλογές που οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα όσες και όσους τις ακολουθούν. Σε κάθε περίπτωση, η Ιστορία καταγράφει στις σελίδες της μόνο τους ριζοσπάστες ηγέτες ενώ καταδικάζει στη λήθη τους άτολμους ισορροπιστές των παρασκηνίων…

    Φιλελεύθεροι υπάρχουν στην Ελλάδα και μάλιστα, παρά την διαδεδομένη αντίθετη εντύπωση, ίσως είναι πολλοί.  Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, που διεξήχθη πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, δείχνει ότι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά ως φιλελεύθεροι αποτελούν το 14% του εκλογικού σώματος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι το 5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 28% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 6% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ και το 1% των ψηφοφόρων του… ΚΚΕ!

    Η ύπαρξη ικανού αριθμού φιλελευθέρων σε, εχθρικά για αυτούς, κόμματα, η ανάδειξη των φιλελεύθερων πολιτικών προτάσεων ως μοναδικών λύσεων για τα σημερινά αδιέξοδα, και η όξυνση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας δημιουργούν ένα περιβάλλον που επιτρέπει την ανάδειξη ενός ισχυρού φιλελεύθερου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. 

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δημιουργήθηκε με στόχο να συνδράμει στην υλοποίηση αυτού του στόχου. 

Comments are closed.