• Η υγεία των πολιτών όμηρος συνδικαλιστικών συμφερόντων

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τη στάση των συνδικαλιστών γιατρών και φαρμακοποιών, που για χάρη των προνομίων τους έχουν ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη και αδιαφορούν για τις ανάγκες των συνανθρώπων τους.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας θα πρέπει να αποκεντρωθεί και να αποκρατικοποιηθεί. Οι πολίτες, με τη στήριξη της Πολιτείας (εντός των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού) θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι να επιλέξουν τα ασφαλιστικά ιδρύματα, τους γιατρούς και τα νοσοκομεία της προτίμησής τους. Οι γιατροί του Δημόσιου Τομέα θα αποκτήσουν έτσι την αυτονομία να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης όπως αυτοί πιστεύουν ότι μπορούν. Μόνο έτσι θα σταματήσει η σπατάλη και η κακοδιαχείρηση στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

    Για τους φαρμακοποιούς, η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει το άμεσο και πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος. Όπως αποδείκνύεται διεθνώς, το μέτρο θα φέρει μείωση των τιμών και φαρμάκων και, ταυτόχρονα, δημοσίων πόρων.

    Περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα της Υγείας μπορεί, όχι μόνο να φέρει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών για τους πολίτες, αλλά και να βοηθήσει τις επενδύσεις σε πεδία ιατρικής και τεχνολογίας που θα αποτελέσουν στρατηγικούς τομείς οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες.

Comments are closed.