• H βία που δεν τιμωρείται φέρνει βία

    Τα χθεσινά επεισόδια που εξελίχθηκαν ύστερα από την πορεία στη μνήμη του Π. Φύσσα αποκάλυψαν την ανεπάρκεια της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά ταυτόχρονα κατέγραψαν -για μια ακόμη φορά- τα προβλήματα που χρονίζουν και δεν επιλύονται.

    Σε βίντεο που ανέδειξε ο δημοσιογράφος του BBC Paul Mason φαίνεται ότι παρακρατικές ομάδες (πώς αλλιώς να τους χαρακτηρίσει κανείς;) στέκονται δίπλα σε αστυνομικούς και επιδίδονται σε πετροπόλεμο εναντίον αντιεξουσιαστών.

    Κάποιες φορές στην Ελλάδα αισθανόμαστε ότι ζούμε σε μια χώρα όπου κάθε σεβασμός προς τους θεσμούς της έννομης κοινωνίας έχει βαθιά διαβρωθεί.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, για μια ακόμη φορά, στέκεται απέναντι και είναι κάθετα αντίθετη στη τραμπούκικη βία την οποία με την στάση τους μπορεί να υποθάλπτουν ακόμη και αστυνομικοί. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την διεξοδική και δημόσια εξέταση του περιστατικού και την απόλυση των αστυνομικών αν κριθεί η ανοχή τους απέναντι στα εγκληματικά αυτά στοιχεία. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παραμένει σταθερά ενάντια στη βία, είτε αυτή είναι παρακρατική, είτε φασιστική, είτε ακροαριστερή, είτε οποιασδήποτε έκφανσης. Είμαστε δε αποφασισμένοι να στοιχηθούμε δίπλα σε όσους -λίγους; πολλούς;- θέλουν να αποτινάξουν τα φαινόμενα βίας από την ελληνική κοινωνία και ονειρευόμαστε μια Ελλάδα όπου θα προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες και θα διώκονται οι εγκληματικές πράξεις με την αυστηρή και δίκαιη εφαρμογή του νόμου.

Comments are closed.