• Να δημιουργηθούν ζώνες Ελεύθερης Κατασκήνωσης σε όλη τη χώρα

    Σε μια εποχή όπου η ανάκαμψη του τουρισμού είναι μια από τις βασικές ελπίδες για την ανάπτυξη της χώρας, η κυβέρνηση υποκύπτοντας στα μικροσυμφέροντα κάποιων επαγγελματικών ομάδων, βάζει στο στόχαστρο τους ελεύθερους κατασκηνωτές.  Στο νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται να καταθέσει, προτείνει αύξηση του χρηματικού προστίμου για ελεύθερη κατασκήνωση από 147 Ευρώ στα 300 Ευρώ.


    Πάρα πολλοί  Έλληνες και ξένοι τουρίστες επιλέγουν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο τουρισμού ως μέσο έκφρασης και ανάπαυσης. Σε πολλές μάλιστα περιοχές της χώρας οι τοπικές αρχές στηρίζουν την ελεύθερη κατασκήνωση παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές (Ντους, κάδους αχρήστων, χώρους σκίασης κλπ). Σήμερα χιλιάδες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις  (ταβέρνες, mini-markets) επιβιώνουν χάρη στην παρουσία των ελεύθερων κατασκηνωτών. Πολλές φορές πρόκειται για ακριτικές και απομονωνομένες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν και μεγάλη ανάγκη από το τουριστικό εισόδημα που προκύπτει.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει να επιτραπεί η ελεύθερη κατασκήνωση μέσω της χωροθέτησης συγκεκριμένων περιοχών. Οι ζώνες αυτές δεν θα πρέπει να καθορίζονται από τις κεντρικές υπηρεσίες άλλα από τον εκάστοτε δήμο, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα τις τοπικές ανάγκες. Η επιβολή προστίμων και απαγορεύσεων δεν είναι λύση.

Comments are closed.