Τα σοσιαλιστικά ιδεολογικά όρια του πρωθυπουργού εγγυώνται το επερχόμενο αδιέξοδο
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει, στις διεθνείς περιοδείες του, ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να ορθοποδήσει η οικονομία, και επισείει, υπό μορφή εκβιασμού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ ώστε να δανειστεί «με τους όρους και τις συνθήκες που αρμόζουν σε μια Eυρωπαϊκή χώρα».
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι οι πιστωτές της χώρας, δηλαδή οι διεθνείς αγορές, θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα, όσο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας συνεχίζει να εμποδίζει την εφαρμογή των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που θα την μετατρέψουν σε χώρα Ευρωπαϊκή. Ιδίως όταν το κυριότερο εμπόδιο στον εκσυγχρονισμό της χώρας αναδεικνύεται από την ομολογία του ίδιου του πρωθυπουργού ότι τα αναγκαία μέτρα «είναι εκτός των ιδεολογικών ορίων του ΠΑΣΟΚ».
Η ομολογία αυτή θέτει ερώτημα, στις αγορές αλλά και στους καλόπιστους πολίτες, για το κατά πόσον τα φιλελεύθερα μέτρα μπορούν να υλοποιηθούν από σοσιαλιστές που, για λόγους ιδεολογικούς ή/και συμφέροντος, έχουν κάθε λόγο να τα ακυρώσουν. Επίσης, η ομολογία αυτή αποκαλύπτει, ότι η σοσιαλιστική κραιπάλη των προηγούμενων δεκαετιών ήταν εντός των ιδεολογικών ορίων του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι ουδείς σοσιαλιστής, πλην του αποχωρήσαντος Αλέκου Παπαδόπουλου, αντέδρασε έμπρακτα σε αυτήν.
Τέλος, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η ευρέως διαδεδομένη σοσιαλιστική πρακτική της παραπλάνησης, δεν είναι πλέον αποτελεσματική γιατί τα νούμερα … «δεν βγαίνουν». Για παράδειγμα δεν ισχύει η αναφορά, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι η σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους στο 113,4% του ΑΕΠ θα επέλθει ήδη από το 2012 γιατί, για να σταθεροποιηθεί το δημόσιο χρέος σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία, απαιτείται δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3% ετησίως. Δυστυχώς όμως οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, όντας εκτός των ιδεολογικών ορίων του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν θέση σε καμιά συζήτηση, πόσο μάλλον στην υλοποίηση μέτρων για την επίτευξη τους…
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι εξέπνευσε το σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο που βασιζόταν στον εξωτερικό δανεισμό, την μεγέθυνση του κράτους και την λεηλασία του δημόσιου χρήματος από τις διακομματικές-παρασιτικές ομάδες του δημοσίου.
Δυστυχώς, για την χώρα και τους πολίτες της, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με το σύνολο του πολιτικού συστήματος, εμμένουν πεισματικά στο να αναζητούν λύσεις με μοναδικό κριτήριο την διατήρηση του υπάρχοντος οικονομικού μοντέλου και επαιτούν, περιφερόμενοι ανά τον κόσμο, ζητώντας δανεικά για να καλύψουν τα διογκούμενα κρατικά ελλείμματα και ευρωπαϊκά πρόστιμα που πληρώνονται χωρίς να ανακοινώνονται. Στο μεταξύ διάστημα, υλοποιούνται εντός της χώρας, κυρίως τα φοροεισπρακτικά μέτρα καθώς είναι τα μόνα που βρίσκονται εντός των σοσιαλιστικών ιδεολογικών ορίων της κυβέρνησης.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει ένα άλλο οικονομικό μοντέλο βασισμένο σε διεθνώς επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας. Εισάγοντας τις μεταρρυθμίσεις αυτές στον «εξομοιωτή μεταρρυθμίσεων» της Διεθνούς Τράπεζας αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή των προτάσεων της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα ανέβαζε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας στη πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, από την 109η θέση που κατέχει σήμερα.
Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία μόνο η θωράκιση της Ελληνικής οικονομίας μέσω της βελτίωσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της αποτελεί ουσιαστική και πραγματική απάντηση στη κρίση.