• Ρατσιστική βία κατά μεταναστών ενώ οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις ρατσιστικές συμμορίες που έστησαν μπλόκα και τραυμάτισαν με σιδερογροθιές τουλάχιστον 19 Πακιστανούς τις τελευταίες 15 μέρες. Ποιο συγκεκριμένα, οι οι εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας καταγγέλλουν, ότι οι συμμορίες αυτές πραγματοποίησαν, ανενόχλητες, πάνω από 30 επιθέσεις εκεί όπου ζουν Πακιστανοί σχεδόν τρεις δεκαετίες: στη Ν. Ιωνία, την Καλογρέζα, το Γαλάτσι, τον Περισσό και το Ηράκλειο.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλλει, ως κύριο υπεύθυνο αυτών των γεγονότων, την Ελληνική Αστυνομία που αδυνατεί να προστατέψει τους άτυχους μετανάστες και να συλλάβει τις ρατσιστικές συμμορίες που δρουν ανενόχλητες. Η αδυναμία αυτή, που κάποιες φορές είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης και εντολής προς τις επιτόπιες αστυνομικές δυνάμεις να μην παρεμβαίνουν, δημιουργούν ερώτημα για την ύπαρξη κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού που ενθαρρύνει κάθε μορφής βία, «ακροδεξιάς» ή «ακροαριστερής» προέλευσης. Όλο και περισσότερα γεγονότα συνηγορούν ότι η κυβέρνηση φαίνεται να έχει επιλέξει την αντιμετώπιση των αδιεξόδων της μέσω της καλλιέργειας ανασφάλειας στους πολίτες της χώρας, ώστε να «δικαιολογήσει» τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων τους και να διοχετεύσει την αγανάκτησή τους για την οικονομική κρίση στους «ξένους». Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει ήδη μηνύσει, για παρόμοιους λόγους, τους αρμόδιους υπουργούς κ. Παυλόπουλο και Μαρκογιαννάκη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία διεκδικεί για όλους τους κατοίκους της χώρας, μετανάστες και μη, την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας και ισονομίας και τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων τους. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αγωνίζεται για μια ανοιχτή κοινωνία που θα σέβεται και θα δίνει φωνή στην διαφορετικότητα.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει μια νέα μεταναστευτική πολιτική βασισμένη στη δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης εισόδου μεταναστών από τρίτες χώρες που θα λαμβάνει υπόψη τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας που διαθέτει η χώρα. Αυτή η μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να συνδυάζεται με ενεργές πολιτικές εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων και δικαιωμάτων τους αλλά και την αποσαφήνιση των υποχρεώσεών τους ώστε να αποφεύγονται καχυποψίες, εντάσεις και κοινωνικές αντιπαραθέσεις.

Comments are closed.