• Για την άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά

    Οι θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για τη τρομοκρατία είναι γνωστές· είμαστε σταθερά και απαρέγκλιτα ενάντιοι στη βία, από όποιο κομμάτι του πολιτικού φάσματος και αν προέρχεται. Ταυτόχρονα όμως, ως κόμμα που πιστεύει στις βασικές αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας, δεν μπορούμε παρά να διαμαρτυρηθούμε με τον πλέον έντονο τόνο για την πέρα του νόμιμου χρόνου προφυλάκιση του Κώστα Σακκά, κατηγορούμενου για συμμετοχή στη τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.


    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η απόδοση δικαιοσύνης, ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτή, θα πρέπει να είναι ταχύτατη και αποτελεσματική, με απόλυτο σεβασμό στις δικονομικές εγγυήσεις του κρατουμένου, όπως αυτές ορίζονται σαφώς από το Σύνταγμα και το νόμο.

    Για εμάς ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια και στο τεκμήριο αθωότητας του κάθε πολίτη, πέρα από σκιές και εξαιρέσεις, αποτελεί το μοναδικό θεσμικό όπλο για τη θωράκιση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολιτικών άκρων.

    Με τη στάση της, η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει δείξει και στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να σταθεί και να υποστηρίξει ακόμη και ιδεολογικούς της αντιπάλους, όταν η ελευθερία και τα δικαιώματα εκείνων κινδυνεύουν.

Comments are closed.