• Όχι στην κατάργηση των ψηφιακών εφαρμογών επιλογής ταξί, ΝΑΙ στην απελευθέρωση των μεταφορών

    Στην κατάργηση των ψηφιακών εφαρμογών, μέσω των οποίων σημαντικό μέρος του επιβατικού κοινού επιλέγει σήμερα ταξί για τις μετακινήσεις του, φαίνεται να προχωρεί το Υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με νομοθετική πρόταση-παραγγελία της συντεχνίας του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, ο οποίος ενδεχόμενα υποσχέθηκε ότι τα ταξί θα γίνουν “εκλογικά κέντρα” στο πνεύμα των φαρμακείων του κ. Λουράντου. Θα προτείναμε στην Κυβέρνηση και στην συντεχνία των ταξί να μην μένουμε σε ημίμετρα: αφού απαγορεύεται η επιλογή ταξί, καλό είναι να κρατικοποιηθεί και ο κλάδος αυτός.

    Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό να διατηρήσει κλειστή και ελεγχόμενη την αγορά των ταξί ώστε να εξυπηρετήσει συντεχνιακά συμφέροντα με παλαιοκομματική προσέγγιση.

    Το beat μια ελληνική καινοτόμα υπηρεσία που είχε διεθνή επιτυχία και δημιουργήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια όπως και το Uber και κάθε σχετική εφαρμογή έρχονται να καλύψουν ανάγκες των καταναλωτών, να προσφέρουν ελευθερία επιλογής, δυνατότητα αξιολόγησης και κυρίως να μειώσουν το κόστος της παρεχομένης υπηρεσίας όπως έχει ήδη συμβεί.

    Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο και να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του τομέα των μεταφορών. Συντεχνίες όπως ο ΣΑΤΑ και ιδιωτικά μονοπώλια όπως τα ΚΤΕΛ απολαμβάνουν ιδιότυπης κρατικής προστασίας εδώ και δεκαετίες- είναι καιρός να μπει ένα τέλος στην προσοδοθηρία που ζημιώνει τόσο την οικονομία όσο και την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας.

Comments are closed.