• Νέες κινήσεις: όσο πιο φιλελεύθερες τόσο το καλύτερο

    Η πρόσφατη ίδρυση πολλών νέων κινήσεων, με πιο σημαντική ίσως «Το Ποτάμι», καθώς και οι διεργασίες για νέους συνασπισμούς, ανοίγουν νέα πεδία στο πολιτικό σκηνικό.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και έχει αποδείξει στην πράξη πως μπορεί να συνεργαστεί εποικοδομητικά και θετικά για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Το κόμμα μας, ενώ έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και όραμα για την Ελλάδα, παλεύει για κάθε μικρό φιλελεύθερο βήμα, και στόχος μας είναι η χώρα να γίνεται κάθε μέρα και περισσότερο φιλελεύθερη. Παράλληλα, συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια να διαδοθούν τα ιδανικά μας.

    Τα αδιέξοδα της συντηρητικής Δεξιάς που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα και της σοσιαλιστικής Αριστεράς που κυριάρχησε στο τέλος του, γίνονται πλέον όλο και πιο αντιληπτά. Και οι δύο, είχαν κοινά σημεία αναφοράς το λαϊκίστικο κρατισμό και την εξυπηρέτηση οργανωμένων συντεχνιών (κρατικών και ιδιωτικών) σε βάρος του πολίτη. Η σοβαροφάνεια και πολιτική δειλία της κεντροαριστεράς δεν προσφέρουν ελπίδα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.

    Ενόψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, είναι σημαντικό να υπάρξουν συνεργασίες που θα διέπονται από έναν φιλελευθερο προσανατολισμό για τη χώρα. Αυτό θα είναι και το κριτήριο μας, για οποιαδήποτε συνεργασία. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα σταθεί δίπλα σε κάθε προσπάθεια που θα χαράξει την πορεία της ελευθερίας, της ισονομίας, της οικονομίας της αγοράς, του ανταγωνισμού, της επιχειρηματικότητας και της ανοικτής κοινωνίας, καθώς και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων.

Comments are closed.