• Μέχρι πότε θα παρακολουθούμε απαθείς τις δολοφονίες πολιτών στη Μιανμάρ;

     Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ενώνει τη φωνή της με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλες τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων για να καταγγείλει με τον πιο έντονο τρόπο την κτηνώδη βία της στρατιωτικής χούντας στη Μιανμάρ, απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές και βουδιστές μοναχούς.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παρατηρεί με λύπη ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικοποιούνται από πολλούς και γίνονται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. Ακόμα και όσοι προτείνουν κάποια παρέμβαση, προτείνουν ‘στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις’ ενώ η Κίνα και η Ρωσία θέτουν βέτο ακόμα και στην απλή έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος.

    Ιδιαίτερα στην Ελλάδα παρατηρείται το μοναδικό φαινόμενο η ευαισθησία απέναντι στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα να εκδηλώνεται υπερβολικά όταν υπάρχει εμπλοκή της Δύσης. Ενώ επικρατεί απαράδεκτη σιωπή όταν οι θύτες είναι αντιδυτικοί ή ‘επαναστάτες’ (Τσετσενία, Νταρφούρ-Σουδάν κλπ).

    Για το λόγο αυτό η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Μιανμάρ στην Αθήνα. Από την ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτό θα φανεί ποιοι έχουν επιλεκτική ευαισθησία όταν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ποιους η υπεράσπιση τους αποτελεί πραγματικά θέμα αρχής.

Comments are closed.