• Κρατικός έλεγχος του ΟΤΕ: τι πραγματικά διακυβεύεται;

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της αναφέρεται στις ανακρίσεις που διενεργούν οι γερμανικές αρχές, όπου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν δωροδοκίες της SIEMENS σε ελληνικά πολιτικά κόμματα και στελέχη του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η SIEMENS «συντηρούσε μυστικά» τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία «για να είναι σίγουρη ότι θα απολαμβάνει συνεχώς την εύνοια της εκάστοτε κυβέρνησης».

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί το ζήτημα μείζον για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα και καλεί την ελληνική δικαιοσύνη να συνεργαστεί με την εισαγγελία του Μονάχου ώστε να αποκαλυφθούν και διωχθούν ποινικά τόσο οι δωροδοκούντες ιδιώτες όσο και οι δωρολήπτες πολιτικοί και υπάλληλοι του ΟΤΕ.

    Πέραν όμως του ποινικού σκέλους της υπόθεσης, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι οι αποκαλύψεις αυτές για τον ΟΤΕ θέτουν ερώτημα για τα πραγματικά κίνητρα όλων αυτών των πολιτικών και συνδικαλιστών που υπεραμύνονται του κρατικού ελέγχου του. Θέτουν ερώτημα για τα πραγματικά κίνητρα της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης που, με αφορμή τον ΟΤΕ, απαγορεύει στους ιδιώτες επενδυτές να αποκτήσουν ποσοστό άνω του 20% εταιρειών «εθνικής στρατηγικής σημασίας» ώστε να μην κινδυνεύσει ο κρατικός τους έλεγχος.

    Υπενθυμίζεται ότι η Φιλελεύθερη Συμμαχία αντέδρασε άμεσα κατά της απαγόρευσης αυτής με προσφυγή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτοντας την παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου και καταγγέλλοντας ότι ο κρατικός έλεγχος του ΟΤΕ και των άλλων ΔΕΚΟ εξασφαλίζουν την συνέχιση της διακομματικής ασυδοσίας στο εσωτερικό τους και την ατιμώρητη λεηλασία των περιουσιακών τους στοιχείων από τις γνωστές παρασιτικές ομάδες.

    Μόλις μια εβδομάδα μετά, οι πληροφορίες από τη Γερμανία επιβεβαιώνουν την καταγγελία αυτή.

Comments are closed.