• Καταγγελίας συνέχεια

    Διακομματική «ομερτά» για τις καταγγελίες της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» κατά επιφανών στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ενημέρωσε τους πολίτες, με χθεσινό δελτίο τύπου της, για τις σοβαρές καταγγελίες από την οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» περί παραβιάσεων της εκλογικής νομοθεσίας (Νόμος 3023/2002), από υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Το αρμόδιο όργανο για να συζητήσει και να αποφασίσει επί αυτών των καταγγελιών αποτελεί, βάσει του εκλογικού νόμου, η Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων που έχει συσταθεί από τη περιφέρεια Αττικής και της οποίας μέλη είναι αντιπρόσωποι όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές.

  Στη συνεδρίαση αυτής της επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου 2007, αν και προσκλήθηκαν όλα τα κόμματα, παραβρέθηκαν μόνο οι αντιπρόσωποι της Φιλελεύθερης Συμμαχίας και του ΠΑΣΟΚ, οπότε λόγω έλλειψης απαρτίας λύθηκε η συνεδρίαση χωρίς να γίνει καμμιά συζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι για τις παραβάσεις που τελούνται δεν θα υπάρξει καμιά συνέπεια για τους εν λόγω πολιτικούς λόγω της μη προσέλευσης των αντιπροσώπων των κομμάτων στο θεσμικό όργανο που είναι υπεύθυνο να συζητήσει τις καταγγελίες και να αποφασίσει μέτρα για τους παραβάτες πολιτικούς. Αυτό, επίσης, αποδεικνύει ότι όλα τα κόμματα που κόπτονται για τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας αδιαφορούν παντελώς για παραβάσεις που γίνονται από τα στελέχη τους ή στελέχη άλλων κομμάτων. Η διακομματική «ομερτά» λειτουργεί σε όλο της το μεγαλείο!

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλλει στους πολίτες τη παραβίαση του νόμου από αυτούς που ζητούν τη ψήφο τους για να γίνουν νομοθέτες. Επιπλέον, θέτει δημόσια το ερώτημα για το ύψος και τη προέλευση των χρημάτων που δαπανούν οι καταγγελλόμενοι πολιτικοί για να χρηματοδοτήσουν τις καταγγελόμενες ως παράνομες διαφημιστικές τους δραστηριότητες.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η ατιμωρησία στη διάπραξη παραβάσεων από τα κόμματα και τα στελέχη τους ενισχύει την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών και καλεί τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν διά της ψήφου τους τα κόμματα και τους πολιτικούς που καταγγέλει η “Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς”. Πρόκειται για τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλο, Μ. Βαρβιτσιώτη, Σ. Δουκέρη, Θ. Καλογερόπουλο, Γ. Καλό, Π. Μελά, Β. Μιχαλολιάκο, Γ. Σαββόπουλο, Σ, Τζούμα και Ά. Ψαρούδα Μπενάκη, για τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άννα και Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, Γ. Ανωμερίτη, Α. Γιαννόπουλο, Κ. Μπεντενιώτη, Κ. Τσούρα, Μ. Χρυσοχοίδη, Τ. Χυτήρη και Κ. Σκανδαλίδη και τους υποψήφιους βουλευτές του ΛΑΟΣ Α. Βασιλάτο και Α. Πλεύρη. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλει και τα -λαλίστατα σε άλλες περιπτώσεις- μεγάλα και μικρά κόμματα της αριστεράς που υπερασπίζονται στα λόγια τη διαφάνεια χωρίς να κάνουν ούτε το ελάχιστο για να την υπερασπιστούν όταν τους δίνεται η ευκαιρία, ή όταν τους επιβάλλεται όπως στη προκείμενη περίπτωση ως υποχρέωση. Η παραβίαση των σχετικών κανόνων και από τα κόμματα αυτά αποτελεί εξήγηση της σιωπής τους.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκτός από την πολιτική της καταγγελία επιφυλάσσεται να ερευνήσει τη δυνατότητα επιβολής των προστίμων που προβλέπει το άρθρο 25 του νόμου 3023 μετά τις εκλογές, όπως επίσης και το ενδεχόμενο έκπτωσης των παραβατών, όπως ο νόμος ορίζει, σε περίπτωση εκλογής τους εφόσον το κόστος των παράνομων και νόμιμων διαφημιστικών τους μέσων υπερβαίνει το διπλάσιο του σχετικού ορίου.

Comments are closed.