• Ισόβια δεσμά για τους τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας;

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκφράζει τη θλίψη της για την καταδίκη, την περασμένη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, γυναίκας  στην Μυτιλήνη σε ισόβια δεσμά για εμπορία τοξικοεξαρτητικών ουσιών παρά την εισαγγελική και ιατροδικαστική γνωμάτευση περί της εξάρτησής της από την χρήση ηρωίνης.

  H Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει ότι η χρήση τοξικοεξαρτητικών ουσιών δεν αποτελεί έγκλημα και αντιτίθεται στην φυλάκιση ατόμων που κάνουν χρήση των ουσιών αυτών. Η δικαστική αυτή απόφαση με την οποία καταστρέφεται η ζωή μιας συμπολίτισσάς μας αποτελεί μια θλιβερή υπενθύμιση για τις καθημερινές ανθρώπινες τραγωδίες που εκτυλίσσονται στα Ελληνικά δικαστήρια με θύματα τους τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας.

  Δυστυχώς, ενώ άλλες χώρες αλλάζουν πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, στην χώρα μας εξακολουθούμε να γεμίζουμε τις φυλακές και τα δικαστήρια με τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους.

  Όπως έχει επισημάνει η πρωτοβουλία “Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά”, την οποία με την συμμετοχή της στηρίζει και η Φιλελεύθερη Συμμαχία, το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι από τα πιο άδικα και αναποτελεσματικά της Ευρώπης.

  Η πρωτοβουλία “Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά” έχει επίσης καταθέσει προτάσεις για την μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

  Ως πότε η Πολιτεία θα αγνοεί τόσο επιδεικτικά το μείζον πρόβλημα που έχει προκαλέσει η ίδια μέσω της αντιναρκωτικής νομοθεσίας;

Comments are closed.