• Η ενημέρωση στην υπηρεσία του κράτους;

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά μας εκπλήσσει αρνητικά. Αυτή τη φορά με ένα μοναδικής έμπνευσης νομοσχέδιο προσπαθεί να χειραγωγήσει και να θέσει υπό τον έλεγχο της τα ΜΜΕ, στο πρότυπο των Λατινοαμερικανικών καθεστώτων που την εμπνέουν.

    Όσο διεφθαρμένα κι αν είναι τα ελληνικά μέσα, ειδικά τα τηλεοπτικά κανάλια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως επιχείρημα υπέρ του νομοσχεδίου που “ρυθμίζει” το καθεστώς αδειοδότησης. Στις ημέρες μας δεν υφίσταται κανένα τεχνικό θέμα που να περιορίζει τον αριθμό τους όπως ίσχυε στο παρελθόν. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις αυτές προσκρούουν σε αρχές και δικαιώματα που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε μια ελεύθερη κοινωνία, ο καθένας μπορεί να προβάλλει ό,τι επιθυμεί και αντίστοιχα ο τηλεθεατής να παρακολουθήσει ό,τι επιθυμεί, είτε κανάλι χαμηλής ποιότητας είτε το National Geographic. Αντίστοιχα, το κάθε κανάλι μπορεί να προπαγανδίζει (ακόμα και με άθλιο τρόπο) τις πολιτικές του θέσεις, όσο ενοχλητικές κι αν είναι προς την κυβέρνηση. Ειδικά αυτές, οι ενοχλητικές και μη αρεστές προς οποιαδήποτε κυβέρνηση απόψεις, πρέπει να ακούγονται ελεύθερα.

    Δεδομένων των παραπάνω καθίσταται ξεκάθαρο πως ο μόνος και αποκλειστικός σκοπός της κυβέρνησης μέσω αυτού του νομοσχεδίου είναι να μοιράσει την τράπουλα σε επιχειρηματίες και συμφέροντα που την ευνοούν και να επιβλέπει το ποιες απόψεις θα εκφράζονται. Αντίστοιχα, στοχεύει στο να μετατρέψει τον έλεγχο που ασκεί το υπερσυντηρητικό ΕΣΡ σε έλεγχο που θα ασκεί ο εκάστοτε (αριστερός) υπουργός. Χαμένος σε κάθε περίπτωση είναι ο πολίτης και τηλεθεατής.

    Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για τα υπερσυντηρητικά μυαλά της ΠΦΑ ζούμε πλέον στην εποχή που η πληροφορία δεν μπορεί να ελεγχθεί όπως παλαιότερα και πάντοτε θα είναι εμφανής η γύμνια και οι ολοκληρωτικές τάσεις αυτής της κυβέρνησης.

Comments are closed.