• Φιλελεύθερη Συμμαχία- Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ένα κόμμα που αντιμετωπίζει το ισχύον Μνημόνιο με ξεκάθαρα κριτική στάση. Είναι αδύνατο να συνδυαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις του κράτους και των πολιτικών του, αλλά και  η ανάπτυξη, με το τρομακτικό βάρος των ατέλειωτων φόρων που “δικαιολογούνται” από το γεγονός πως τα παλαιά κόμματα αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να ανοίξουν την αγορά στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Τα κόμματα αυτά δεν ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις που θα επέτρεπαν τη δραστική μείωση των δαπανών του γενικού κράτους και τη ριζική καταπολέμηση της ανεργίας χωρίς ωστόσο να πληγούν οι πραγματικά αδύναμοι και οι αποκλεισμένοι.

    Η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα κληθεί να αλλάξει μέτρα με άλλα που θα κάνουν την εφαρμογή του Μνημονίου δυνατή στην προοπτική της ανάπτυξης της χώρας. Αυτό δεν μπορεί να το εμπιστευθεί κανείς ούτε στον Συριζα ούτε στη ΝΔ που αν τα είχε καταφέρει δεν θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Είναι φανερό πως η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ήταν μια καταστροφική Κυβέρνηση.

    Ενας τρόπος για ένα κόμμα με ιδέες και πρόγραμμα, όπως η ΦιΣυ, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές. Την ώρα αυτή δεν έχουμε την ανθρώπινη αλλά και την οικονομική ευχέρεια για κάτι τέτοιο.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συζήτησε και αποφάσισε κατα πλειοψηφία να στηρίξει στις εκλογές το Ποτάμι, ως το κόμμα που σε αυτή τη συγκυρία βρίσκεται πιο κοντά στο πρόγραμμά της, κόμμα που έχει και πρόγραμμα και στελέχη και ιδέες για την ανάπτυξη της χώρας, χωρίς ωστόσο το κόμμα αυτό να είναι  φιλελεύθερο. Στηρίζουμε το Ποτάμι στην ξεκάθαρη βάση της ανοιχτής κοινωνίας και της ελεύθερης αγοράς.

    Από την επομένη των εκλογών η δουλειά όλων μας για τη χώρα και οι  συνεργασίες πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

Comments are closed.