• Ευχές και προσδοκίες για τη νέα κυβέρνηση

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εύχεται καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

  Ευχόμαστε να κλείσει τα αυτιά της στις ηχηρές μειοψηφίες που λυμαίνονται το Κράτος, και να αντιμετωπίσει με πνεύμα ισονομίας όλους τους πολίτες.

  Περιμένουμε να ξεκινήσει ένα δραστικό πρόγραμμα κατάργησης της πολυνομίας ώστε να απαλλαχθεί ο πολίτης από τη γραφειοκρατεία.

  Περιμένουμε, να ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που απομυζούν τον προϋπολογισμό χωρίς να παράγουν έργο, ώστε το Κράτος να μπορέσει να προσέξει τους συμπολίτες μας που βρίσκονται τώρα στην εξαθλίωση.

  Περιμένουμε μείωση φόρων που θα δώσει ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

  Περιμένουμε σε κάθε περίπτωση την κυβέρνηση να δίνει το παράδειγμα με αυτοθυσία, αλλαγή νοοτροπίας και τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς ήδη έχουν υπάρξει κάποια αποθαρρυντικά σημάδια όπως η αύξηση του μεγέθους της κυβέρνησης, αντί της δημιουργίας ενός ολιγομελούς κυβερνητικού σχήματος (μεταξύ άλλων με την επανίδρυση του.. πρωτοφανούς Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης), τον διορισμό προσώπων που στο παρελθόν απέτυχαν οικτρά αλλά και η επισημοποίηση της πολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος με την «μεταγραφή» του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. Βασίλη Ράπανου στο σημαντικότερο ίσως υπουργείο του κράτους.

  Στην τρέχουσα συγκυρία απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένας εξωστρεφής, ανταγωνιστικός και πραγματικά ανεξάρτητος τραπεζικός τομέας που ούτε θα είναι το δεκανίκι του κράτους ούτε και θα το χρησιμοποιεί ως όπλο για την μείωση του ανταγωνισμού εις βάρος των καταναλωτών.

Comments are closed.