• Επενδυτικό Σοκ: το πιο σύντομο ανέκδοτο του ΣΥΡΙΖΑ

    Αυτές τις ημέρες βλέπουμε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης να παρελαύνουν από το Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ και να κάνουν δημόσιες δηλώσεις με αποδέκτες υποψηφίους επενδυτές. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις εκδηλώσεις, ακούμε εξαγγελίες για «επενδυτικό σοκ», στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης και άλλες γενικόλογες θεωρίες για το πώς θα ανακάμψει η οικονομία.

    Κύριοι Υπουργοί, πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα άκρως αποκρουστική για ξένους επενδυτές. Κανείς δεν θέλει να τοποθετήσει τα χρήματα του σε ένα διαλυμένο τραπεζικό σύστημα όπου οι καταθέσεις κινδυνεύουν άμεσα με κούρεμα. Κανείς δεν θέλει να βάλει μπρος μια επένδυση όταν βλέπουν το πάθημα της Eldorado Gold, όπου ένας υπουργός (Σκουρλέτης) αγνοεί επιδεικτικά δικαστικές αποφάσεις και έχει προκαλέσει ζημίες εκατομμυρίων ευρώ στον επενδυτή. Κανείς δεν επιθυμεί να επενδύσει σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση δείχνει εντελώς ανίκανη να πάρει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις για να κλείσει την αξιολόγηση και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην αγορά.

    Ξεχάστε τα επενδυτικά σοκ, κύριοι, και φροντίστε να αναθερμάνετε πρώτα την πολύ κακή ψυχολογία του επιχειρηματικού κλίματος.

Comments are closed.