• Δικαστής ή ελληνορθόδοξος ταλιμπάν;

  Η απόφαση του δικαστή Δημητρίου Γαβαλά με την οποία ικανοποιεί το αίτημα του Κωνσταντίνου Πλεύρη και διατάσσει την προσωρινή απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ-Ζαγκ στις Νερατζιές», έως ότου εκδικασθεί η αγωγή του περί οριστικής απόσυρσης, δεν είναι απλώς απαράδεκτη ή προκλητική. Είναι δικαιοπολιτικά επαίσχυντη και αποτελεί στίγμα και όνειδος για την Ελληνική Δικαιοσύνη το γεγονός ότι εν ενεργεία λειτουργός της φτάνει στο σημείο, σε δικαστική απόφαση, να εγκωμιάζει ανιστόρητα τη γενναιότητα των Γερμανών Ναζί! (« (…) Σήμερα, διαστρέφονται και οι μεγαλύτερες ιστορικές αλήθειες και αποσιωπούνται πανθομολογούμενες πραγματικότητες, όπως επί παραδείγματι, μαθαίνουν τα παιδιά ότι τους Γερμανούς, οι οποίοι μόνοι τους, πολέμαγαν γενναία με όλο τον κόσμο, τους νίκησαν οι Αγγλοαμερικάνοι, οι οποίοι και στο άκουσμα της λέξεως “Γερμανοί” τρεπόντουσαν σε φυγή (…)», «αποσιωπούνται (…) τα εγκλήματα των “συμμάχων” κατά των Γερμανών»).

  Φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί το πολίτευμα: « (…) οι “προοδευτικοί”, “μοντέρνοι” και “ψευτοκουλτουριάρηδες” μιλούν και γράφουν απαξιωτικά και περιφρονητικά για τους βασιλείς και την βασιλευομένη Δημοκρατία (…)». Και να κρίνει με βάση κριτήρια ελληνορθόδοξου ταλιμπάν: «Κάποτε οι περισσότεροι νέοι πήγαιναν στην Εκκλησία, για να πλησιάσουν την αλήθεια, η οποία δεν είναι ιδεολογία, ή οποιαδήποτε άλλη αντίληψη, αλλά αλήθεια, φως και ζωή είναι μόνον ο Κύριος Ημών Ιησούς ΧΡΙΣΤΟΣ (…)», «η παιδική λογοτεχνία αναφέρεται στις αγνές παιδικές ψυχές, που ο Θεάνθρωπος Χριστός τις ανέδειξε σε πρότυπο (…)».

  Αυτή δεν είναι δικαστική απόφαση, καθώς δεν υπάρχει κανόνας που να μην παραβίασε χάριν των ακραίων ιδεοληψιών του, δεν είναι πλάνη αλλά χαστούκι κατά της Δικαιοσύνης, είναι κήρυγμα ταλιμπανικό, είναι ένα μανιφέστο της Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών, είναι από την αρχή έως το τέλος ένα αναχρονιστικό και αντιδραστικό παραλήρημα.

  Ζητούμε εναντίον της απαράδεκτης την άσκηση αναίρεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπέρ του νόμου.

  Ζητούμε όχι μόνο την ανάκληση της κατάπτυστης απόφασης, αλλά και την αποδοκιμασία της από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

  Τέλος, ζητούμε τον πειθαρχικό έλεγχο του ανωτέρω δικαστή.

Comments are closed.