• Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας

    Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ο δημαρχιακός θώκος της Αθήνας έχει καταληφθεί από αρκετούς, διαφορετικών καταβολών και αποχρώσεων, άρχοντες. Εκπρόσωποι απ’ όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα της χώρας, κατά μόνας ή σε κοινοπραξία, δοκιμάστηκαν στην ιδιαίτερα απαιτητική αυτή θέση. Και μαζί δοκιμάστηκαν και οι ιδέες τους, οι λογικές τους, οι πρακτικές τους. Που ήταν οι ίδιες σε μικροκλίμακα, με αυτές που εφαρμόστηκαν στη κεντρική πολιτική σκηνή. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, γιγάντωση του δήμου και της γραφειοκρατίας του, απρογραμμάτιστες δαπάνες βιτρίνας, υπερχρέωση, δημιουργία ολοένα περισσότερων δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, για να τακτοποιούνται περισσότεροι ψηφοφόροι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι επικεφαλής. Αν προσπαθήσουμε να θυμηθούμε καλοπροαίρετα κάποιο σοβαρό έργο, κάποια στοχευμένη πολιτική μακράς πνοής, μια ενέργεια καινοτόμο και ριζοσπαστική, που να άλλαξε τα δεδομένα του δήμου και των δημοτών του, σ’ αυτά τα 36 χρόνια δραστηριοποίησης τους, δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας κάτι σημαντικό.

    Σήμερα, για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου Αθηναίων, παρουσιάζεται μια νέα δημοτική κίνηση, το «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Αβραντίνη, με φιλελεύθερο πρόγραμμα και προσανατολισμό, με συναίσθηση της κατάστασης του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος της χώρας, με όραμα για συγκεκριμένες αλλαγές, με διάθεση να είναι αποτελεσματική και αποφασισμένη να προωθήσει ένα διαφορετικό μοντέλο σκέψης, διοίκησης και δράσης.

    Η υιοθέτηση αντιδημοφιλών μέτρων αποτροπής της εισόδου αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και οι πρωτότυπες ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων στάθμευσης, η πρόταση για είσοδο ιδιωτών στο τομέα αποκομιδής των απορριμμάτων, η μείωση σταδιακά του υπεράριθμου προσωπικού του δήμου, η δραματική συρρίκνωση των δημοτικών επιχειρήσεων, η διαχείριση του προβλήματος των διαδηλώσεων, η απόδοση χώρων σε δημιουργούς για καλλιτεχνική δραστηριότητα, είναι μερικά μόνο από τα αιχμιακά σημεία του ρηξικέλευθου προγράμματος του συνδυασμού.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, το κατ’ εξοχήν φιλελεύθερο κόμμα της χώρας, εκφράζει την ικανοποίηση της, για την υιοθέτηση στο πρόγραμμα του συνδυασμού των αρχών της ελευθερίας και της ανοιχτής κοινωνίας. Χαιρετίζει με ικανοποίηση την αναγγελία ίδρυσης της νέας δημοτικής κίνησης και δηλώνει την ειλικρινή  στήριξη της σε αυτή, τόσο για λόγους αρχής, όσο και για λόγους προγραμματικής συμφωνίας. Καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη μας να κάνουν το ίδιο και να πλαισιώσουν τις τάξεις του συνδυασμού από θέση ευθύνης. Να εκτεθούν υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι στα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, για τη διεύρυνση της απήχησης των φιλελεύθερων ιδεών και προτάσεων, για τη διεύρυνση της απήχησης του συνδυασμού «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» και του προγράμματος του.

Comments are closed.