• 2ο Συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας: ο Φιλελευθερισμός μόνη επιλογή ευημερίας και προόδου

   Κόντρα στο ζοφερό κλίμα των ημερών, η Φιλελεύθερη Συμμαχία διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το 2ο συνέδριό της στο ξενοδοχείο President στις 18-19 Οκτωβρίου 2008.

  Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του βουλευτή κ. Πέτρου Τατούλη Image, του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου Image, και του κ. Στέφανου Μάνου Image. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τατούλη είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του. Στη βαρυσήμαντη αυτή ομιλία του -που απο πολλούς χαρακτηρίστηκε μανιφέστο- ο κ. Τατούλης ανέδειξε τη δυναμική του Φιλελευθερισμού ως μόνης επιλογής ευημερίας και προόδου. Ο κ. Μίχαλος στη συνέχεια υπογράμμισε την ανάγκη ελεύθερων αγορών και φιλελεύθερων πολιτικών επιλογών, ενώ ο κ. Μάνος προανήγγειλε ένα εξαιρετικά ζοφερό 2009 και ανέδειξε την επείγουσα ανάγκη νέων πολιτικών πρωτοβουλιών.

  Επίσης διαβάστηκαν γραπτοί χαιρετισμοί του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασιλείου, του καθηγητή του Παντείου πανεπιστημίου κ. Διαμαντόπουλου, του παλαίμαχου αγωνιστή του φιλελευθερισμού κ. Μάρκου Δραγούμη, του εκπροσώπου της ΟΛΚΕ κ. Θέμη Κατσιγιάννη, του δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά και προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της προέδρου του ELDR κ. Annemie Neyts.

   Image Δείτε στιγμιότυπα


  Αργότερα, ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος σε ομιλία του αναφέρθηκε στον κρατικό παρεμβατισμό ως μια από τις κύριες αιτίες της κρίσης στις ΗΠΑ καθώς τον χορό των καταρρεύσεων τον έσυραν οι Τράπεζες – δημιουργήματα του Κογκρέσου – Fanny Mae και Freddy Mac, που βρίσκονταν κάτω από αυστηρότατο κρατικό έλεγχο.

  Η πρώτη ημέρα των εργασιών περιέλαβε επίσης τέσσερεις θεματικές ενότητες, στις οποίες εκλεκτοί ομιλητές συζήτησαν με τα μέλη και τους φίλους της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για την Ευρώπη και τον κόσμο, για την ελεύθερη οικονομία, για την ανοικτή κοινωνία, για την κοινωνία των πολιτών και το διαδίκτυο, για το φιλελευθερισμό και την αριστερά. Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, σε κλίμα ενθουσιασμού και εξωστρέφειας, συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο απολογισμός των δραστηριοτήτων του κόμματος και ο προγραμματισμός του για το 2009.

  Το 2ο Συνέδριο της Φιλελεύθερης έτυχε ευρύτατης δημοσιότητας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

  Image

Comments are closed.