Navigation

Βιογραφικά:

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη

Γεννήθηκε στο Κάρντιφ το 1976. Έχει ζήσει στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. Σπούδασε λίγη φυσική και πολύ θέατρο. Εργάζεται ελεύθερα ως κειμενογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός και εκπαιδευτής στελεχών. Συνδημιούργησε, σκηνοθέτησε ή έπαιξε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Έφτιαξε ένα θέατρο στην Πάτρα το οποίο και διοίκησε τα τρία πρώτα χρόνια. Επίσης, έχει οργανώσει, επιμεληθεί και εκτελέσει δεκάδες εταιρικές εκπαιδεύσεις. Έχει υπάρξει μέλος και εκπρόσωπος της G700 τη διετία 2010–2011 ενώ διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Ένωσης Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων τη διετία 2013–2014.

 

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Νικολάου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, στο Παρίσι, στη Βοστών, και στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες, και ως παρουσιαστής εκπομπών στα περισσότερα κανάλια της τηλεόρασης στην Ελλάδα. αλλά και σε συνεργασίες με κανάλια του εξωτερικού. Εργάζεται στο marketing σε συνεργασία με διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ακτιβιστής για τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες σε συνεργασία με ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, των θεσμών της ΕΕ και του ΣτΕυρώπης και διετέλεσε πρόεδρος της ΣΕ της Φιλελεύθερης Συμμαχίας από το 2011 έως το 2015. Μιλάει ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

 

ΒΛΑΣΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του Αχιλλέα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Έχει πτυχίο στα economics και Master στο marketing από το Πανεπιστήμιο Aston της Αγγλίας. Έχει εργαστεί στο marketing πολυεθνικών εταιρειών. Από το 2011 εργάζεται στην επιστημονική έρευνα στο ΕΜΠ. Είναι μέλος της ΦιΣυ από το 2015 και αντιπρόεδρος από το 2017. Έχει δυο παιδιά. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του Χριστοφόρου

Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1976. Ήρθε στην Αθήνα το 1995, όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα έκτοτε. Σπούδασε στο Deere, American College of Greece, Κλινική Ψυχολογία και έκανε Master στο University of Indianapolis.  Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε ως σύμβουλος ψυχικής υγείας διατηρώντας το δικό της γραφείο συμβουλευτικής εφήβων, ενηλίκων και οικογένειας στη Νέα Σμύρνη και συνεργάστηκε με κέντρα ειδικών θεραπειών, υλοποιώντας κυρίως συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων. Έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και έχει αρθρογραφήσει σε  – σχετικές με το αντικείμενό της – ιστοσελίδες. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Μιλάει αγγλικά.

 

ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Ευσταθίου

Ιδρυτικό μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας από το 2007, με σπουδές στο Professional Communications από το Ramapo College of New Jersey. Με καταγωγή από Πτολεμαΐδα, για μια δεκαετία έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην Θεσσαλονίκη και αργότερα εργάστηκε στο τομέα της αεροδιαστημικής στις Η.Π.Α.
Θέτει υποψηφιότητα καθώς κρίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα χρήζει περισσότερου οικονομικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ταυτόχρονα, ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η προώθηση μιας ατζέντας, η οποία θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση του επιπέδου των πολιτών στους τομείς ενασχόλησης τους με τα κοινά και στην μεθοδολογία επιλογής πολιτικών εκπροσώπων, καθώς κρίνει ότι αυτά συνδέονται άμεσα και πρωταρχικά με την αύξηση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου και την αναβάθμιση της δημοκρατίας.
Επί των προσωπικών, ο Μάκης Κεβρεκίδης είναι απόγονος προσφύγων από τον Πόντο, παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και φιλόζωος.

 

ΚΗΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε το 1988 στην Κατερίνη και σπούδασε φυσικοθεραπεία. Είναι αρκετά χρόνια μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας γιατί είναι YOLO και λέει πράγματα που πονάνε τους κάθε λογής λαϊκιστές. Είναι πολιτικός ακτιβιστής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και ιδιαίτερα των μειονοτήτων που τα στερούνται. Συνηθίζει να καταδεικνύει τον σκοταδισμό της εκκλησίας και τις ξεπερασμένες ηθικές αξίες και ανθρώπινες νόρμες που πρεσβεύει. Πιστεύει στον ορθολογισμό, την πρόοδο και την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Είναι πορωμένος με την αστροφυσική, το GoT και MARVEL addicted. 

 

ΜΑΚΑΡΟΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Δημητρίου

Σπούδασε Ηλεκτρονικός στα ΤΕΙ Πειραιά, αφού πρώτα αποχώρησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Σύντομα ήρθε σε επαφή με τον Προγραμματισμό και την Ανάλυση Η/Υ, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία στα τεχνικά περιοδικά. Δούλεψε πάνω από 20 χρόνια σε περιοδικά όπως το Computer Για Όλους, το RAM και το PC Magazine ενώ στην αρχή της νέας χιλιετίας ίδρυσε ένα από τα πρώτα online περιοδικά στην Ελλάδα, το Tech Lab. Διατηρώντας την ιδιότητα του δημοσιογράφου ασχολείται, πλέον, επαγγελματικά με το βίντεο και τη φωτογραφία.

 

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ του Δημητρίου

Γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στη Βρετανία για σπουδές και έκτοτε ζει για μεγάλα διαστήματα εκτός Ελλάδας. Ασχολείται επαγγελματικά με εμπορικά ακίνητα και τη διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, στην οποία έχει δύο τίτλους σπουδών (Bachelor από το De Montfort University και Master από το Sheffield Hallam), έχοντας εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες (Jaguar Cars, Yorkshire Water) και μικρότερες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Τον ελεύθερό του χρόνο τον περνά ταξιδεύοντας- έχει βρεθεί σε περισσότερες από 60 χώρες και ενδιαφέρεται πάντα για το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον των τόπων που επισκέπτεται. Πολιτικά, θεωρεί τον εαυτό του φιλελεύθερο- είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, με την οποία ήταν υποψήφιος στις εκλογές του 2007, ενώ τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται και στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Σέφηλντ, στη Βρετανία όντας μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της επιτροπής Κατοίκων του κεντρικού Σέφηλντ. Εκτός των αγγλικών, μιλά ισπανικά και ιταλικά.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι γαστρεντερολόγος μετεκπαιδευμένη στη Γερμανία, Μόναχο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον ιδιωτικό χώρο. Έχει έναν γιο, 32 χρόνων. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκφράζει και προωθεί όλα όσα οραματίζεται για μια ελεύθερη και φιλόξενη κοινωνία με υψηλής ποιότητας δημοκρατία.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΣΑΝΤΡΑ) του Δημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών Νηπιαγωγός και από το 1996 μέχρι σήμερα ασχολείται με παιδιά τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

 

ΠΑΠΑΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη, η καταγωγή του είναι από την Καρδίτσα και τα τελευταία 25 χρόνια μένει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό στα ‘Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά’, ενώ έχει ακόμη ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην ‘Τραπεζική και Ασφαλιστική Διοίκηση’ από το Πανεπιστήμιο Paris 13. Επί του παρόντος εργάζεται στο οικονομικό τμήμα μίας κατασκευαστικής εταιρείας.

 

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου

 

ΡΑΠΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ του Νικολάου

Έχει πτυχίο στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (πρώτος στην χρονιά αποφοίτησης του) και 2 Masters στην λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα διεθνή χρηματοοικονομικά από το College of Europe και το Solvay Business School αντίστοιχα. Εργάστηκε για μια δεκαετία ως σύμβουλος επιχειρήσεων για θέματα της Ε.Ε σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας (αεροδιαστημική και άμυνα), προτού αναλάβει την διεύθυνση του πολιτικού γραφείου Βρετανού συντηρητικού Ευρωβουλευτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

ΡΗΓΑ ΑΝΝΑ του Ελευθερίου

Σπούδασε Maritime Shipping with Maritime Law και εργάστηκε σε ναυτιλιακές εταιρείες σε υψηλόβαθμες θέσεις. Αργότερα άλλαξε καριέρα, σπούδασε Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό και από τότε εργάζεται ως Καθηγήτρια σε φροντιστήρια. Επίσης, κάνει τη μετάφραση και επιμέλεια βιβλίων. Είναι μητέρα ενός παιδιού 16 χρονών.

 

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Κωνσταντίνου

Είναι από τα πιο γνωστά και δραστήρια πρόσωπα στον φιλελεύθερο χώρο. Αρχιτέκτονας με εμπειρία στη σχεδίαση και τη διαχείριση μεγάλων έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, μετά στην Αθήνα και έφυγε για σπουδές αρχιτεκτονικής στο Παρίσι. Φιλελεύθερος, μέλος από την ίδρυση της Δράσης, υποψήφιος στις εκλογές στο νομό Μεσσηνίας,  και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γ.  Καμίνη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

 

ΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αγγέλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ, διδάκτωρ πανεπιστημίου Σορβόννης στην περιοχή της Επιστήμης των Υπολογιστών. Από το 2007 εργάζεται στο ΕΜΠ ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Συστημάτων Μάθησης της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

 

ΣΠΑΝΤΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Αθανασίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και είναι κάτοικος Γλυφάδας. Είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και διαθέτει ΒΑ degree στο Marketing and Advertising από το Deere College of Greece. Έχει Master στον τομέα της Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού από το University of Indianapolis. Από το 1998 διοικεί και εργάζεται ως Υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνίας στη δική της εισαγωγική εταιρεία χονδρικού εμπορίου ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου. Έχει ένα παιδί και μιλά αγγλικά.

 

ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Ευαγγέλου

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς το 1972. Έχει σπουδές Πληροφορικής και ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το marketing και ως σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων για την επέκταση τους εκτός της Ελληνικής αγοράς. Έχει ζήσει και εργασθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ιδρυτικό μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Είναι Στέλεχος εταιρείας εφοδίων και συστημάτων ασφαλείας εμπορικής ναυτιλίας. Επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας από το Νοέμβριο του 2015.

 

ΤΡΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σταύρου

Γεννήθηκε το 1970 και είναι κάτοικος της  Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική και αργότερα απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MBA  στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ. Επί πολλά έτη στέλεχος πωλήσεων σε εταιρίες τροφίμων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με το Marketing Research, Branding και το Product Design λανσάροντας νέα προϊόντα στην Ελληνική αγορά και σε αγορές του εξωτερικού, κυρίως στις ΗΠΑ. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

 

ΦΑΡΣΑΡΗ ΣΟΦΙΑ του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα ορεινά στης Ανατολικής Κρήτης. Έχει καταγωγή από Κρήτη και Πελοπόννησο. Σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Αρχαιολογίας. Μιλάει αγγλικά. Είναι μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας από το 2016 και ένα από τα νεαρότερα στελέχη της.

 

 

Top