• Απάντηση στο: Πλάνο Ανάπτυξης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας – Πρόταση Ολύμπιου Ράπτη

  Home Συζητήσεις Πλάνο ανάπτυξης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Πλάνο Ανάπτυξης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας – Πρόταση Ολύμπιου Ράπτη Απάντηση στο: Πλάνο Ανάπτυξης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας – Πρόταση Ολύμπιου Ράπτη

  #821

  Αγαπητοί φίλοι,

  Τάσσομαι υπέρ της πρότασης Νο. 2, η ΦΣ ως Μέσο Φιλελευθερισμού.

  Πιστεύω ότι η πρώτη πρόταση – Φάρος Φιλελευθεροποίησης – είναι ουσιαστικά ένας οργανισμός μεταξύ πολιτικού κόμματος και Τhink Tank, με περισσότερη έμφαση στο Think Tank. Η προώθηση των φιλελεύθερων ιδεών είναι φυσικά χρήσιμη και απαραίτητη, και το ΚΕΦΙΜ κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι.
  Αυτό που λείπει σήμερα στην Ελλάδα είναι η προώθηση συγκεκριμένων φιλελεύθερων πολιτικών προτάσεων, η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής και η λήψη αποφάσεων που μπορούν να επηρεάσουν και αλλάξουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω πολιτικών κομμάτων, που λαβαίνουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

  Οι τελευταίες εκλογές απέδειξαν ότι στην Ελλάδα, εκτός της ΦΣ που είναι πολύ μικρή, δεν υπάρχει ένα καθαρά φιλελεύθερο πολιτικό κόμμα. Η πολυδιάσπαση και οι παθογένειες των Ελλήνων φιλελευθέρων έχουν δημιουργήσει μια αδιέξοδη κατάσταση που σπρώχνει τους ενδεχόμενους φιλελεύθερους ψηφοφόρους στην ΝΔ, στην αποχή, και στις τελευταίες εκλογές, στο Ποτάμι.

  Η ΦΣ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ενός φιλελεύθερου μετώπου/συνασπισμού κομμάτων. Με την προώθηση και συμμετοχή σε μια σειρά συζητήσεων με κόμματα και ομάδες, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καταρχήν, μια σχέση συναίνεσης και εμπιστοσύνης, και δεύτερον να θέσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια πλατφόρμα συμφωνίας για την επίτευξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας, με σκοπό την κάθοδο στις εκλογές και την ανάδειξη ενός τουλάχιστον αντιπροσώπου στην Βουλή.

  Η θεώρηση και οργάνωση της ΦΣ ως κόμμα, δηλαδή ως Μέσο Φιλελευθερισμού, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Σας ευχαριστώ.

  Φιλικά
  Αθηνά