• Προεκλογικές παροχές στους προνομιούχους.

    Η “επανίδρυση του κράτους” από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται. Η κυβέρνηση, με έναν προκλητικό τρόπο που αποδεικνύει την βαθιά της περιφρόνηση ακόμη και για το θεσμό του κοινοβουλίου, εν μέσω θέρους, απαντά στο αίτημα για αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος με μία ακατάσχετη παραχολογία προς όσες ομάδες διατηρεί προνομιακές σχέσεις και επιδιώκει εκλογικά οφέλη.

    Το νομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό που κατατέθηκε στο θερινό τμήμα της Βουλής, καταδεικνύει αφενός τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την επίλυση χρονίων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, αφετέρου ότι δεν διαφέρει ούτε στο ελάχιστο από τον τρόπο που διαχειριζόταν τα ίδια αυτά προβλήματα το ΠΑΣΟΚ για είκοσι χρόνια.

    Αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντιφιλελεύθερη φύση της Νέας Δημοκρατίας, που αντιλαμβάνεται το κράτος ως μέσο εξυπηρέτησης της εκλογικής της πελατείας.

    Οι προεκλογικές παροχές προς συγκεκριμένες κάθε φορά κοινωνικές ομάδες, επιτείνουν τις υπάρχουσες κοινωνικές αδικίες, λειτουργούν διχαστικά προς την κοινωνία και περιθωριοποιούν τους πολίτες και τις παραγωγικές δυνάμεις που καλούνται κάθε φορά να σηκώσουν στις πλάτες τους το κόστος των παροχών προς τους λίγους ευνοούμενους της πολιτικής εξουσίας.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει πως η ελληνική κοινωνία βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τις πολιτικές του ηγεσίες. Γίνεται πλέον όλο και περισσότερο κατανοητό ότι αποτελεί χαμένη ψήφο η ψήφος στα κόμματα που ευθύνονται για τις χαμένες ευκαιρίες και τα αδιέξοδα των τετραετιών που πέρασαν.

    Στις ερχόμενες εκλογές, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα ζητήσει την ψήφο του εκλογικού σώματος για να προωθήσει τις πολιτικές της προτάσεις αλλά και να καταγγείλει την ατολμία και τη στασιμότητα.

    Η ψήφος στη Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι ταυτόχρονα ψήφος διαμαρτυρίας αλλά και εντολής για αλλαγή πορείας. Είναι θετική ψήφος και σε κάθε περίπτωση δεν είναι χαμένη ψήφος.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τους πολίτες να μη προσθέσουν, με άλλη μια χαμένη ψήφο, άλλη μια χαμένη τετραετία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Comments are closed.