• Πέντε κόμματα, μια πολιτική

     Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της χαιρετίζει την απάντηση-καταπέλτη που έδωσε ο Επίτροπος κ. ΜακΚρίβι στον ευρωβουλευτή του Συνασπισμού κ. Παπαδημούλη. Η ερώτηση του κ. Παπαδημούλη αφορούσε τα μέτρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εμποδίζουν εξαγορές εταιρειών, όπως ο ΟΤΕ, από ιδιώτες επενδυτές.

    Ο Επίτροπος κ. ΜακΚρίβι στην απάντηση του σχετικά με τα μέτρα προστασίας των κρατικών μονοπωλίων τονίζει στον κύριο Παπαδημούλη ότι “η Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στη θέσπιση και την εφαρμογή τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Επιτροπή έχει καθήκον να λάβει μέτρα προκειμένου τα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τους κανόνες τους ώστε να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.”

    Είναι ελάχιστα γνωστό ότι ίδιες απαντήσεις, για το ίδιο ζήτημα, έλαβe ο κ. Αλογοσκούφης από τον Επίτροπο κ. ΜακΚρίβι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Καραμανλής από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο πρόσφατα. Αυτό συνέβη όταν η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ευθυγραμμίσει με το κοινοτικό δίκαιο τον ελληνικό νόμο που απαγορεύει σε ιδιώτες να αποκτούν πάνω από το 20% των ελληνικών ΔΕΚΟ. Αντί όμως να αλλάξουν τον ελληνικό νόμο που παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο επιχείρησαν να αλλάξουν… το κοινοτικό δίκαιο με πονηρή τροπολογία που προσπάθησαν να εισάγουν στις αποφάσεις της συνόδου χωρίς, φυσικά, επιτυχία.

    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του Συνασπισμού και των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής δίνουν, μαζί, μάχη στις Βρυξέλλες για να περισώσουν τον κρατικό έλεγχο των ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνοντας ότι τα πέντε κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν προωθούν παρά παραλλαγές μιας και μοναδικής πολιτικής, αυτής της αύξησης του κρατικού ελέγχου στην οικονομία και τη κοινωνία.

    Στον αντίποδα όλων αυτών, η Φιλελεύθερη Συμμαχία αναδεικνύει το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο κρατική προστασία των μονοπωλίων και η έλλειψη ανταγωνισμού στην οικονομία θα υποβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αυξάνει το κόστος τους. Η διατήρηση του κρατικού ελέγχου των ΔΕΚΟ θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τσέπη του καταναλωτή και τον κρατικό προϋπολογισμό, θα αναστέλλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και θα μεταθέτει για το μέλλον τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους που πλήττονται από την ανεργία.

     

    {youtube}cFqL2OAObhw{/youtube}

Comments are closed.