• Δημοσιεύσεις ισολογισμών: ένα ακόμα αναχρονιστικό χαράτσι για τις επιχειρήσεις

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την πρωτοβουλία του κυβερνητικού βουλευτή της Β’Αθηνών Γιώργο Χαραλαμπόπουλο και των 16 συναδέλφων του, οι οποίοι κατέθεσαν τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών στον Τύπο. Αυτή η αναχρονιστική διάταξη είχε καθιερωθεί το 1920 όταν ο έντυπος τύπος ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που επέτρεπε στο κοινό να ενημερώνεται για τα οικονομικά αποτελέσματα των Ανώνυμων Εταιρειών. Όμως το 2011, στην εποχή του διαδικτύου και της άμεσης ηλεκτρονικής ενημέρωσης, δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα να επιβαρύνονται επιχειρήσεις με τέτοιες άχρηστες δαπάνες.

    Δυστυχώς οι δυνάμεις του συντηρητισμού και της μιζέριας αντιστέκονται και σε αυτήν την πρωτοβουλία. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ πάνω στο θέμα, η οποία, μεταξύ άλλων συνδέει το συγκεκριμένο θέμα με τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων. Με άλλα λόγια απαιτεί από τον επιχειρηματικό κόσμο να πληρώνει τις συντάξεις των δημοσιογράφων!

    Καλούμε τους βουλευτές όλων των παρατάξεων να υπερψηφίσουν την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να απαλλαγεί ο επιχειρηματικός κόσμος από ένα περιττό έξοδο που επιβαρύνει ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις αφού το κόστος για αυτές είναι δυσανάλογα μεγάλο. Παράλληλα είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για τον κλάδο του τύπου να εξυγιανθεί και να προκύψουν σχήματα με βιώσιμες προοπτικές που δεν θα στηρίζονται σε χαράτσια για να επιβιώσουν.

Comments are closed.